CV / önéletrajz / portréfotózás

Ha első benyomásról van szó, akkor nincs második esély! Egy profi kép pedig többet jelenthet, mint gondolnád.

A portré fotózás komoly kihívás, hiszen pixelekbe sűrítve kell visszaadnom a modellem személyiségét, mely alapján a nézőben pillanatok alatt megfogalmazódik, hogy szimpatikus-e neki az illető vagy sem. Ennek a momentumnak manapság egyre nagyobb jelentősége van, ugyanis felgyorsultak a mindennapjaink és annyi információ vesz körül minket, hogy képtelenség mindet befogadni. Ki kell harcolnunk az emberek figyelmét, és ez az önéletrajzoknál különösen fontos. Egy pozícióra adott esetben több százan is jelentkezhetnek, így a HR-eseknek percek alatt kell szűkíteniük a kört és kíméletlenül szelektálnak. Szinte biztos, hogy a fotón akad meg először a szemük, így ha ezzel meg tudod nyerni őket, akkor a beugrót teljesítve lépéselőnyben vagy a többi jelentkezőhöz képest.

Mivel fog kitűnni a Te képed a tömegből, avagy hogyan készül?

Egy ütős CV fotó elkészítése nem könnyű feladat, mivel az ügyfelek általában nem azért érkeznek hozzám fotózásra, mert imádnak a kamera előtt állni, egyszerűen csak szükségük van egy profi képre valamilyen célból. A legtöbben úgy lépnek be a stúdióba, hogy a köszönés és bemutatkozás után nagyjából a második/harmadik mondatukkal leszögezik, hogy róluk nem lehet jó képet csinálni, mert nem fotogének. Ebből a kétségekkel teli állapotból kell a végére odáig eljutnunk, hogy a modell mosollyal az arcán távozik, amiért sikerült róla egy olyan tökéletes fotót készítenem, amire egyáltalán nem számított.

Ahhoz, hogy ezt elérhessük, minden fotózás beszélgetéssel kezdődik, hogy megérthessem mit is szeretne közvetíteni a modell a nézők felé. Olyan ez, mint a ház építésekor az alapozás, nélküle nincs értelme a következő lépéseknek sem. Lényegében itt dől el minden, mint például, hogy kültéri vagy stúdiós, konzervatív vagy kreatív, sötét vagy világos hátteres stb. lesz a megfelelő koncepció az adott célhoz. A titok az egyénre szabottságban rejlik, legyen szó akár önéletrajzba, LinkedIn-re, weboldalra vagy újságcikkbe szánt portréról.

Öltözet tekintetében természetesen van lehetőség több szettben is képet készíteni, szükség esetén segítek a megfelelő felsőrész kiválasztásában is. A fotózás ideje személyenként eltér, hisz van, akinek pár kattintás alatt megszületik a tökéletes képe, és van, akinek pedig hosszasabb a feloldódás. Alapvetően nem tartom sokáig a kamera előtt az ügyfelet, de minden esetben akkor állunk meg, ha sikerült teljesíteni a várakozásait.

Ezután közösen átnézzük a képeket és a kiválasztottakat helyben „címlap készre” varázsolom. Az azonnali retusálás során korrigálni tudok szinte mindent. Persze ésszerű határokon belül, mert fontos, hogy a kép és a valóság ne két különböző embert adjon vissza! A pattanások, ráncok, szem alatti karikák, ferde orr és borotválkozásból adódó sebek egytől egyig rögtön orvosolhatók. Az utómunka során mindig törekszem a természetesség megőrzésére, hiszen művi hatásokkal felturbózott képekkel elveszítheti az ügyfél a hitelességét.

Mit is nyújthatok Neked?

Röviden összefoglalva gyors és minőségi portréfotózást, mely a Te egyéni céljaidat valósítja meg személyre szabottan az ehhez legjobban illő fényhatással, színvilággal és beállítással. Mindez kb. 30-60 percet vesz igénybe, ami alatt nagyjából 10-20 kép készül. Amint megszületett az „imádom!” fotó, 2 kiválasztott képet azonnal retusálok, szabvány méretre vágok és Dropbox tárhelyre feltöltve rögtön meg is osztok Veled.

A szükséges rosszból felemelő élmény… Légy Te is részese! :)

                                                  

A szolgáltatás ára : 14.990 Ft / 30 - 60 perc 

2 db azonnal retusált kép

Több fotó esetén, minden további kép retusálása: 4.990 Ft /db